biciklisbaleset.jpgReggel 7.45, a legnagyobb reggeli forgalom Ráckevén. Az utakat tükörjég borítja, egyetlen kivétel a nem városi fenntartású főutak. Mégis a Lórév felé vezető úton, a belvárosi kanyarban helyszínelő rendőrök szorítják a forgalmat egy sávra, a távolból úgy tűnik, biciklist gázoltak. Nagy baj nincs, mentő nem érkezik. A menekülő úton már jégpáncél, és egyébként is kukásautó torlaszolja el a forgalom menetét. Átjutva a vargabetűkön, a célegyenesbe fordulva a városból kivezető irányba, újabb kukásautó nehezíti a közlekedést.

Ám mindez nem tántoríthatja el a helyieket, hogy biciklire pattanva egy természet adta challenge day-t tartsanak. Nem törődve semmivel dacolnak az időjárással és az autósok hadával, mert épp ugyanúgy nem zavarja őket sem a KRESZ, sem az ésszerűség, mint más napokon.

Bár mindez az autósoknak sem erősségük, legtöbbjük rettegve markolja a kormányt, valahol érzi a veszélyt, mégis sokkal merészebben kanyarognak, mint két napja a hóesésben. És amint akkor, úgy most is a legveszedelmesebb dolgot művelik megrögzötten, fékeznek állandóan.

Néhány komoly balesetveszélyes helyzetet kikerülve, már csak akkor éri meglepetés az embert, amikor a teljesen lefagyott, kátyúkkal tarkított, Ráckevét és Szigetújfalut összekötő úton merész biciklistákat kell kikerülni a nem ritkán derékszöget bezáró kanyarokban.

A mai nap is a kihívás napja volt, de nem az időjárás, hanem az emberek tették azzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorsfordito.blog.hu/api/trackback/id/tr495791330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása